Kajsa Wargs svamptårta

Idag bakade jag Kajsa Wargs svamptårta och lyxade till den lite genom att ha i lite stekta äpplen. Den blev väldigt uppskattad av mammor och barn hemma hos Steffi, då vi hade en liten mysig träff där idag. Även Pierre fick faktiskt en bit när vi kom hem, det blev faktiskt lite över efter att vi alla hade gått loss. :) hihi Jag bakar alltid efter det här receptet när jag gör tårtbottnar eller bara en enkel kaka till fika. Blir så bra, både luftig och saftig. :)

För den som är intresserad att prova

3 ägg
3 dl socker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl kokande vatten

Koka upp vatten och mät upp mängden i efterhand.
Vispa ägg och socker pösigt, fortsätt lite till när du tycker att du är färdig. :)
Blanda mjöl och bakpulver och häll ner det i ägg blandningen. Blanda utan att röra runt för mycket.
Häll till sist i det kokande vattnet och rör om.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 175 grader mellan 30-40 minuter. Håll koll på kakan då formen har stor betydelse för gräddningen.

Lycka till!

Kram kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0