Hallon och jordgubbskladdkaka
Idag har jag rört ihop en hallon och jordgubbskladdkaka. Men man kan egentligen ta vilka bär man vill. :)
100 g smör
2,5 dl socker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
100 g bär
(Ev, 25-35 g hackad eller riven vit choklad)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och rör därefter ner sockret. Låt det svalna av lite och rör sedan ner äggen.
Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten. Det räcker att röra med en slickepott eller liknande, smeten ska inte vispas.
Blanda eventuellt i hackad eller riven vit choklad.
Häll smeten i en smord och bröad pajform och strö sedan över bären. Använder du bär som är frysta kan det vara bra att tina dem först och låta den mesta av vätskan rinna av.
Grädda mitt i ugnen ca 22-25 minuter eller tills kakan har fått en fin färg.
Njut!!!