Citronkladdkaka med hallonmousse



Mums!
Det blev faktiskt riktigt bra, gott med en efterrätt som inte är så söt. 

Citronkladdkaka
1 citron
150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form, ca 20 cm. Smält smör och låt svalna.
2. Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa saften. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal, vispa sedan på lägsta hastighet.
3. Tillsätt smör och mjöl, vispa ihop och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min.
Jag gräddade i 34 min och tyckte då att den såg fin ut, men den var väldigt kladdig. Så jag ställde in den på eftervärmen i ugnen en liten stund. 

Hallonmousse
2,5 dl Alpro Soya Airy and creamy 
125 g hallon
4 msk florsocker

Vispa Alpro Soya ganska så hårt. Mixa hallon och florsocker och blanda sedan ner. Jag passerade mina hallon i en sil för jag vill inte ha med alla frön, jag tillsatte även en msk vanligt socker för att moussen skulle bli lite sötare eftersom kakan i sig är väldigt syrlig. 

Den här moussen går perfekt att göra med vilka bär eller frukter som helst och blir en härlig efterrätt i sig själv om man häller upp i portionsformar och ställer kallt. Strö sedan över lite av en valda frukten. Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0