Pepparkakskladdkaka

3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocket
1 dl kakaopulver
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk pepparkakskrydda
100 g mörk choklad 70 %
1 dl valnötter
100 g smält smör
2 ägg

Sätt ugnen på 160 grader. Fäst ett bakplåtspapper i botten av en ugnsfast form med löstagbar kant (24 cm i diameter) Smörj och bröa kanterna på formen. 

Blanda de torra ingredienserna med grovhackad choklad och valnötter. Rör ner det smälta smöret och därefter äggen. Blanda till en smet. Det behövs ingen visp, jag rörde om med en matsked bara. :-) 
Häll smeten i formen och grädda i ca 30 min, kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. 

Jag vispade vaniljvisp som jag smaksatte med saffran. Det blev väldigt gott att ha till. Men man får inte ha för mycket saffran då kakan i sig redan är ganska kryddig. 
Jag tog även lite mer choklad, kanske 150 g och kanske 2 dl valnötter. Viktigt att man inte hackar för fint, det är gott med lite tuggmotstånd. :-) 


Kram kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0